Hur idén till Optimala hem föddes…

Optimala hem

  • För mogna ungdomar över femtio
  • Bekvämt boende på ett plan
  • Lättskött trädgård
  • Bostadsrätt med förening
  • Tid över för livets goda

Den 4 mars 2013 kör Lars Mattsson och Emil Hribsek från JW Hus till Åhusparken. Trettio år tidigare hade ynglingen Mattsson svängt sina lurviga under dansbanans kulörta lyktor. Det var flört och fickpluntor, varmkorv och mer eller mindre tonsäkra dansband.
– Där, vid dansrotundan, stod vi och spanande in flickorna, pekar Lars. Samlade mod innan vi vågade bjuda upp; vi var femton år och hade äntligen fått komma in genom grindarna.

Magisk mark till salu

Det är med starka känslor Lars och Emil nu närmar sig tomten som är till salu, mitt i Åhusparken.
– Så här vill jag bo när jag blir äldre, mitt i naturen men ändå nära stan, säger Emil och ser sig omkring.
Där och då föds idén: att skapa ett nytt slags boende för människor över femtio. Par och ensamstående som vill leva enklare, utan så många krav i den fas av livet då barnen flyttat och arbetslivet har ett slutdatum

Mogna människor över femtio

Det blev en snabb affär av marken i Åhusparken och snart var tankarna formulerade i skrift:
Livsstilsanpassade bostadsrätter med hög kvalitet till rimliga priser, till mogna ungdomar över femtio som vill bo mindre och bekvämare på ett plan.
Konceptet var formulerat, nu skulle de hitta ett namn. Absolut inget med ”senior” i; här vänder vi oss till aktiva, vitala människor som har sålt sin villa och fått pengar över. Som inser att 100 kvm på ett plan är fullt tillräckligt och att trädgården ska vara liten och lättskött. Och som vill ha tid över för resor, upplevelser, vänner. Gemensamt ägande med grannarna. Bekvämt och underhållsfritt.
– Ja, ett optimalt hem helt enkelt, bekvämt och underhållsfritt, genomgående hög kvalitet och gemensamt ägande med grannarna. Där har vi namnet: Optimala Hem.

Slutsålt på tre veckor

Resten är historia: husen i Åhus såldes på tre veckor, Lars och Emil hade läst av tiden korrekt. Men de visste också att samma spelregler gäller i husbranschen som på dansgolvet. Det går inte sitta och vänta på att bli uppbjuden.
Det handlar om att ta första steget och – framför allt – att dansa bättre än de andra.
Nu är det snart länge sedan det  ”dansades i Åhus”. Många nya bostadsrättsföreningar har kunder flyttat in i. Nöjda kunder skapar nya affärer och genom att hålla fast vid enkelheten i konceptet, inte göra det komplicerat så håller Emils och Lars koncept fortfarande.
Se här på sidan vad vi har på gång framöver!

Optimala hem

  • För mogna ungdomar över femtio
  • Bekvämt boende på ett plan
  • Lättskött trädgård
  • Bostadsrätt med förening
  • Tid över för livets goda

Emil och Lars.